Špenátovo-cizrnová polévka s česnekovou omeletkou
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
350 x 1 g
150 g
2 x porce (3 g)
500 x 1 ml
50 x 1 ml
2 x 1 g
0,2 g
2 x kus (55 g)
100 g
50 x 1 ml
100 ml
1 g
0,2 g
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
Postup přípravy receptu
1
Cizrnu necháme přes noc ve studené vodě. Druhý den jí scedíme a přidáme do vývaru společně s česnekem, solí a pepřem, pokud je potřeba. Necháme 2 hodiny vařit, aby byla cizrna opravdu měkká. Přidáme špenát a ještě pár minut povaříme.
2
Polévku rozmixujeme a přidáme mléko. Chvíli povaříme a servírujeme. Díky cizrně se nemusí polévka již dále zahušťovat a je hezky krémová.
3
Jako vložku do polévky můžete připravit česnekovou omeletku a to následujícím způsobem. Troubu předehřejeme na 180°C a přichystáme si zapékací mističky, které můžeme vymazat nebo pokrýt alobalem. V troubě upečeme česnek. Trvá to asi 45 minut. Necháme ho zchladnout a mezitím smícháme vývar s mlékem, solí, pepřem, vejci a přidáme i vyloupnutý pečený česnek.
4
Vše rozmixujeme a nalijeme do formiček. Pečeme ve vodní lázni v troubě asi 40 minut. Nejlepší je nechat omeletku zchladnout, dát do lednice přes noc a podávat na druhý den k polévce.
{{data.energy}}1 108 kcal
Také {{data.energyAlt}}4 641 kJ ● Energetická hodnota
{{data.protein}}68,2 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}153 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 19,4 g
{{data.fat}}24,8 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 5,8 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 5,4 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 2,8 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 482 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 31,4 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 34,5 g
Vápník
{{data.calcium}} 960 mg
Sodík
{{data.sodium}} 0,01 g
Voda
{{data.water}} 621 g
PHE
{{data.phe}} 3 356 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
Hmotnost
Paušální výdej
Sedavý
Lehce aktivní
Středně aktivní
Velmi aktivní
Extrémně aktivní
Bez paušální aktivity
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
{{errors.message}}
Zapomenuté heslo?
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Podobné recepty
Polévka z červené čočky
placičky z mozzarelly
Pórkový krém se ztraceným vejcem
Celerovo mrkvová pomazánka s domácí lučinou a vajíčkem
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Podkategorie
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku

Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.

Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.

Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
KalorickeTabulky.cz © 2025 Všechna práva vyhrazena.
KalorickeTabulky.cz © 2025 Všechna práva vyhrazena.