slepičí polévka domácí s nudlemi


Slepičí polévka domácí s nudlemi lze uvařit podle různých receptů, a tak výsledný obsah jídla vždy závisí na konkrétním postupu přípravy polévky a na volbě jednotlivých ingrediencí (poměr a kvalita). Postup ale bývá zpravidla obdobný, z masa a kostí se uvaří vývar, do kterého se pak přidává najemno nakrájená zelenina, obrané maso a vařené polévkové nudle.
Vliv a nutriční hodnoty polévky budou vždy přímo záviset na volbě jednotlivých ingrediencí a pracovním postupu přípravy pokrmu. Pokud jste v redukčním režimu a máte chuť na slepičí vývar, tak si ho raději uvařte doma. Budete mít dokonalý přehled, co váš pokrm obsahuje. Nižší kalorické hodnoty dosáhnete, když budete při přípravě šetřit tukem a vývar budete připravovat bez slepičí kůže.
Jestliže upřednostňujete opravdu silný vývar, vkládejte maso již do studené vody. Pokud ale dáváte přednost šťavnatému masu, vhazujte jej až do vody vroucí, maso se zatáhne a nepustí tolik chuti do tekutiny. Slepičí polévka se připravuje stejně jako ta kuřecí, jen místo kuřete použijete slepici.


