pizza Margherita


Původní pizza Margherita se zrodila v Neapoli již v 18. století. Jedná se v podstatě o slaný koláč pokrytý rajčatovým základem, mozzarellou, bazalkou a olivovým olejem.
Konzumace polotovarů není příliš vhodná pro naše zdraví, většinou obsahují řadu látek, které mohou narušovat správný chod našeho organismu. Daleko vhodnější je domácí pizza, kterou si připravíte ze základních a kvalitních surovin.
Pizza Margherita, jak ji známe dnes, vznikla roku 1889. Vytvořil jí italský kuchař pro královnu Margheritu, inspiroval se barvami italské vlajky, tedy zelenou (bazalka), bílou (mozzarella) a červenou (rajčata). Vyhněte se mraženým polotovarům, a když už si pizzu dopřejete, zajděte si do kvalitního podniku nebo si ji připravte doma – z čerstvých surovin. Pokud držíte redukční dietu, volte přiměřené množství pokrmu a těsto připravte nejlépe celozrnné, nebo zkuste upéct extra zdravou pizzu s cuketovým nebo květákovým korpusem.


