Pesto alla genovese with basil and extra virgin olive oil Italiamo
Pesto alla genovese with basil and extra virgin olive oil Italiamo je tradiční italská omáčka vyrobená z čerstvé bazalky, extra panenského olivového oleje, parmazánu, piniových oříšků a česneku. Díky pečlivě vybraným surovinám má intenzivní vůni a bohatou chuť, která skvěle doplňuje italské pokrmy.
Bazalka a olivový olej jsou bohaté na antioxidanty a zdravé tuky, které prospívají srdci a celkovému zdraví. Parmazán dodává vápník a bílkoviny, zatímco piniové oříšky obsahují esenciální mastné kyseliny. Na druhou stranu může pesto obsahovat vyšší množství soli a tuku, což není ideální pro osoby s dietními omezeními.
Pesto alla genovese with basil and extra virgin olive oil Italiamo se tradičně používá k dochucení těstovin, gnocchi nebo jako marináda na maso a zeleninu. Skvěle chutná také na opečeném pečivu, v sendvičích nebo jako dip k čerstvé zelenině. Může být i součástí salátových dresinků nebo pomazánek.


