Jahodový džem 50% ovoce výběrový méně sladký Maribel
Jahodový džem 50% ovoce výběrový méně sladký Maribel se vyrábí z jahod, cukru, a obsahuje i kyselinu citrónovou, želírující látku: pektiny.
Z hlediska zdraví je tento džem určitě lepší volbou oproti klasickým variantám s vyšším obsahem cukru, protože obsahuje více ovoce a méně cukru. Ale i přesto je stále zdrojem jednoduchých sacharidů, které mohou při nadměrné konzumaci přispět ke zvýšení hladiny cukru v krvi. Přirozený obsah ovocných kyselin a vlákniny je prospěšný pro trávení, ale lidé s citlivým žaludkem by měli džemy konzumovat s mírou.
Jahodový džem 50% ovoce výběrový méně sladký Maribel se skvěle hodí na pečivo, lívance, palačinky nebo jako přísada do jogurtu a tvarohu. Lze ho použít i při pečení dortů a koláčů, jako náplň do dezertů nebo k dochucení kaší a smoothie. Díky své ovocné chuti se skvěle hodí i ke kombinaci se sýry nebo jako součást sladkých omáček.


