gulášová polévka


Gulášová polévka patří k velmi oblíbeným pokrmům. Na gulášovou polévku existuje více receptů. Obsah výsledného pokrmu tak může být velmi rozdílný. Základními ingrediencemi v syté domácí gulášové polévce by mělo být maso (či uzenina), brambory, případně zelenina. Polévka se dochucuje mletou paprikou, majoránkou, česnekem, solí a pepřem a zahušťuje jíškou.
Klasická domácí gulášová polévka je poměrně energeticky vydatná, protože často obsahuje mnoho tuku (jíška, maso, případně uzenina, slanina, ...). Díky tomuto faktu se tedy příliš nehodí do redukčního režimu nebo pro osoby, které mají problémy s nadváhou.
Pokud si chcete uvařit zdravější gulášovou polévku, připravte ji z kvalitních surovin, zahušťujte lisovanou zeleninou, bramborem či chlebem a nepřidávejte nekvalitní a tučnou uzeninu. Vegetariáni mohou do pokrmu použít místo masa sójový granulát nebo hlívu ústřičnou.


